Aer condiționat

Indiferent de tipul de sistem pe care îl aveți, acestea pot necesita întreținere sau reparare la un moment dat. Suntem specializați în oferirea de servicii complete de reparare, întreținere si montaj pentru sistemele de aer condiționat, având o echipă de tehnicieni calificați și o vastă experiență în domeniu.

Pe această pagină, veți găsi o prezentare detaliată a serviciilor noastre, care acoperă toate aspectele sistemelor de aer condiționat. Suntem aici pentru a vă ajuta să mențineți sistemul dumneavoastră de aer condiționat funcțional și eficient, astfel încât să puteți beneficia de un mediu confortabil și plăcut în locuința sau în spațiul de lucru.

Pe lângă serviciile noastre de reparații și montaj, suntem întotdeauna disponibili să oferim sfaturi și recomandări utile pentru a vă ajuta să vă mențineți sistemul de aer condiționat în stare bună de funcționare și pentru a preveni problemele viitoare.

reparații aer conditionat

Reparații Aer condiționat

Sistemele de aer condiționat sunt esențiale pentru a vă menține confortul în locuință sau în spațiul de lucru în timpul verii. Însă, chiar și cele mai bune sisteme de aer condiționat pot suferi defecțiuni și pot necesita reparațiic aer condiționat sau întreținere.

În cazul în care întâmpinați probleme cu sistemul dumneavoastră de aer condiționat, este important să apelați la un specialist în reparații aer condiționat. Aceștia sunt experți în diagnosticarea și remedierea tuturor tipurilor de probleme ale sistemului dumneavoastră de aer condiționat.

Suntem specializați în oferirea de servicii complete de reparații aer condiționat, indiferent de tipul acestora. Avem o echipă de tehnicieni calificați, cu o vastă experiență în domeniu, pregătiți să vă ajute să vă mențineți sistemul de aer condiționat funcțional și eficient. Fie că aveți nevoie de o încărcare cu freon, de curățarea filtrelor și a unității interioare, de înlocuirea componentelor, de repararea circuitului electric sau de verificarea presiunii și temperaturii, suntem pregătiți să intervenim rapid și să rezolvăm orice problemă.

Pe lângă serviciile noastre de reparații aer condiționat, oferim și servicii complete de întreținere pentru a vă ajuta să mențineți sistemul dumneavoastră de aer condiționat într-o stare bună de funcționare.

Suntem aici pentru a vă ajuta să beneficiați de un mediu confortabil și plăcut în locuința sau în spațiul de lucru, astfel încât să vă puteți concentra pe activitățile dumneavoastră fără a fi afectat de temperaturile ridicate.

Montaj aer conditionat

Oferim servicii complete de montaj aer condiționat pentru toate tipurile de sisteme si modele, de la modele pentru locuințe la cele pentru spații comerciale sau industriale. Cu o echipă de tehnicieni calificați și cu o experiență vastă în montaj aer condiționat, suntem pregătiți să vă ajutăm să alegeți sistemul potrivit pentru nevoile dumneavoastră și să îl instalați la cel mai înalt nivel de calitate.

Echipa noastră poate instala sisteme de aer condiționat de diverse tipuri, cum ar fi sistemele split, sistemele centrale sau sistemele de tip casetă. Indiferent de cerințele dumneavoastră, suntem pregătiți să vă oferim o soluție de montaj aer condiționat personalizată și eficientă.

Tipuri de montaj în funcție de sistemul de aer condiționat

 1. Montajul de tip split: Acesta este cel mai comun tip de montaj pentru sistemele de aer condiționat. Sistemul este format din două unități – una pentru interior și alta pentru exterior – care sunt conectate printr-un tub de cupru. Unitatea interioară este instalată în interiorul camerei, în timp ce unitatea exterioară este amplasată în afara clădirii.
 2. Montajul centralizat: Acest tip de montaj este ideal pentru clădirile mai mari sau pentru cele cu mai multe camere. Sistemul este format dintr-o singură unitate care este amplasată într-o zonă centrală a clădirii, iar aerul este distribuit prin intermediul unor conducte către fiecare cameră.
 3. Montajul de tip casetă: Acest tip de montaj este ideal pentru clădirile comerciale sau industriale, precum magazine sau spații de birouri. Unitatea este amplasată în tavan, astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu și să nu afecteze designul interior al clădirii.
 4. Montajul de tip fereastră: Acest tip de montaj este mai rar folosit în zilele noastre, dar este încă o opțiune pentru proprietarii de case mici sau de apartamente. Unitatea este instalată direct într-o fereastră, iar aerul este recirculat în cameră.

Încărcare freon aer condiționat

Freonul este un gaz refrigerant utilizat în majoritatea sistemelor de aer condiționat pentru a răci aerul din încăperi. Dacă sistemul dumneavoastră de aer condiționat nu răcește la fel de bine ca înainte sau dacă ați observat scurgeri de gaz, poate fi necesară încărcarea cu freon a sistemului. Încărcarea cu freon este un proces important, care trebuie realizat de către un specialist în reparații de aer condiționat pentru a asigura o funcționare corectă și sigură a sistemului.

Servicii complete de încărcare cu freon pentru sistemele de aer condiționat astfel încât să vă puteți bucura din nou de un mediu confortabil și plăcut în casa sau în spațiul de lucru.

Încărcarea cu freon trebuie realizată cu atenție, deoarece cantitățile prea mari sau prea mici pot afecta performanța sistemului de aer condiționat. De aceea, este important să apelați la specialiști calificați pentru a asigura o încărcare corectă și pentru a evita eventualele probleme.

Tipuri de freon

 1. R-22: Este un tip de freon mai vechi, utilizat în sistemele de aer condiționat mai vechi. Este considerat un gaz cu efect de seră și este treptat eliminat în multe țări. Din această cauză, acest tip de freon este din ce în ce mai rar utilizat.
 2. R-410A: Este un tip de freon mai modern, utilizat în sistemele de aer condiționat mai noi. Acesta este considerat mai prietenos cu mediul înconjurător, deoarece nu are efect de seră. Acest tip de freon poate fi utilizat în sistemele de aer condiționat care au fost proiectate pentru utilizarea sa.
 3. R32: Este un tip de freon utilizat în sistemele de aer condiționat și în alte tipuri de echipamente de refrigerare. Acesta face parte din clasa gazelor refrigerante de hidrocarburi și este un amestec de propan și etan.
 4. R407C: Este un tip de freon utilizat în sistemele de aer condiționat. Este un amestec de trei gaze refrigerante: R32, R125 și R134a. Acest tip de freon este utilizat în locul freonului R22, care este treptat eliminat din uz în majoritatea țărilor.
 5. R-404: Este un tip de freon utilizat în sistemele de refrigerare comerciale, cum ar fi cele utilizate în supermarket-uri și restaurante. Acest tip de freon este considerat prietenos cu mediul înconjurător și este o alegere populară în industria alimentară.

Cum putem detecta nevoia de freon a sistemului de aer condiționat?

Dacă sistemul dumneavoastră de aer condiționat are nevoie de freon, acest lucru poate fi indicat de o serie de semne și simptome. Iată câteva dintre cele mai comune semne că sistemul dumneavoastră de aer condiționat ar putea avea nevoie de freon:

 1. Aerul nu este suficient de rece: Dacă aerul nu este suficient de rece, aceasta poate fi un semn că sistemul dumneavoastră de aer condiționat are o problemă cu nivelul de freon. Acest lucru poate fi cauzat de o scurgere de freon sau de faptul că sistemul are nevoie de o încărcare cu freon.
 2. Ciclul de răcire pornește și se oprește: Dacă ciclul de răcire pornește și se oprește frecvent, aceasta poate fi un semn că sistemul dumneavoastră de aer condiționat are nevoie de freon. Aceasta poate fi cauzată de faptul că sistemul are nevoie de o încărcare cu freon.
 3. Zgomote neobișnuite: Dacă sistemul dumneavoastră de aer condiționat face zgomote neobișnuite, cum ar fi sunete de sâsâit sau de șuierat, acesta poate fi un semn că are o problemă cu nivelul de freon. Acest lucru poate fi cauzat de o scurgere de freon sau de faptul că sistemul are nevoie de o încărcare cu freon.
 4. Scurgeri de lichid: Dacă observați scurgeri de lichid în jurul unității de aer condiționat, acest lucru poate fi un semn că sistemul are o problemă cu nivelul de freon. Acest lucru poate fi cauzat de o scurgere de freon din sistem.

Este important să menționăm că nivelul scăzut de freon poate indica o scurgere în sistemul de aer condiționat, astfel încât este important să se identifice și să se rezolve problema la sursă, în loc să se reumple sistemul cu freon fără a remedia problema reală.

De asemenea, este important să nu încercați să adăugați freon în sistemul de aer condiționat singuri, deoarece acest proces necesită cunoștințe specializate și instrumente speciale. În plus, adăugarea de freon incorect poate duce la deteriorarea sistemului de aer condiționat și poate fi periculoasă.

Dacă observați oricare dintre aceste semne și simptome, este important să apelați la un specialist în reparații de aer condiționat pentru a verifica nivelul de freon și pentru a identifica și a rezolva orice probleme.

Contact

Nu ezitati sa ne contactati telefonic pentru orice intrebare sau nelamurire.

Telefon Mobil
0767 060 072

Adresa: Strada Vatra Dornei 4, Sector 4 București

Suna acum