Coduri de eroare centrala termica Immergas

Coduri de erori la centralele termice Immergas se referă la posibilele erori sau probleme pe care le-ar putea întâmpina o centrală termică produsă de compania italiană Immergas. Immergas produce o varietate de centrale termice, inclusiv cele care utilizează tehnologia condensării și cele care utilizează tehnologia în condensație.

Unele dintre erorile comune care pot apărea la centralele termice Immergas includ
 • Eroarea de aprindere. Aceasta apare atunci când centrala termică nu pornește sau nu se aprinde corespunzător. Aceasta poate fi cauzată de o problemă cu alimentarea cu gaz sau cu aprinderea propriu-zisă.
 • Eroarea de presiune. Aceasta apare atunci când presiunea din sistemul de încălzire este prea mică sau prea mare. Această problemă poate fi cauzată de o pierdere de presiune sau de o defecțiune a valvei de presiune.
 • Eroarea de temperatură. Aceasta apare atunci când temperatura din sistemul de încălzire este prea mare sau prea mică. Această problemă poate fi cauzată de o problemă cu senzorii de temperatură sau de o defecțiune a pompei de circulație.
  Despre erorile centralelor termice Immergas, se pot da detalii mai exacte în funcție de modelul de centrală și de codul de eroare afișat pe panoul de control. În general, fiecare centrală Immergas are un manual de utilizare și un manual de service care oferă informații detaliate despre problemele care pot apărea și despre soluțiile posibile.

  Unele dintre cele mai comune erori la centralele termice Immergas includ:

 • Eroare F0: Aceasta apare atunci când senzorul de temperatură de evacuare nu funcționează corect sau există o problemă la nivelul circuitului de evacuare a gazelor arse. Soluția este de a verifica și de a curăța conducta de evacuare a gazelor arse sau de a înlocui senzorul de temperatură.
 • Eroare F1: Aceasta apare atunci când centrala nu poate detecta flacăra de aprindere sau există o problemă la nivelul circuitului de aprindere. Soluția este de a verifica alimentarea cu gaz și circuitul de aprindere și de a curăța sau înlocui electrozii de aprindere.
 • Eroare F5: Aceasta apare atunci când presiunea din sistemul de încălzire este prea mică sau prea mare. Soluția este de a verifica și de a regla presiunea în sistemul de încălzire.

Acestea sunt doar câteva exemple de erori care pot apărea la centralele termice Immergas. Este important să consultați manualul de utilizare și manualul de service al centralei termice pentru a identifica codul de eroare și soluția corespunzătoare. De asemenea, este recomandat să apelați la un tehnician autorizat Immergas sau la un specialist în încălzire și climatizare pentru a efectua orice reparații sau întreținere necesare.

Iată câteva exemple suplimentare de erori pe care le poate afișa o centrală termică Immergas
 • Eroare F3. Aceasta apare atunci când există o problemă cu senzorul de temperatură a apei sau cu circuitul de apă caldă. Soluția este de a verifica senzorul și circuitul de apă caldă, de a curăța sau de a înlocui componentele defecte.
 • Eroare F7. Aceasta apare atunci când există o problemă cu ventilatorul de evacuare a gazelor arse. Soluția este de a verifica ventilatorul și de a curăța sau înlocui componentele defecte.
 • Eroare F9. Aceasta apare atunci când există o problemă la nivelul circuitului de încălzire sau al schimbătorului de căldură. Soluția este de a verifica componentele respective și de a curăța sau înlocui componentele defecte.
 • Eroare F13. Aceasta apare atunci când există o problemă cu senzorul de temperatură a aerului de admisie sau cu circuitul de aer. Soluția este de a verifica senzorul și circuitul de aer și de a curăța sau înlocui componentele defecte.
 • Este important să rețineți că multe dintre aceste erori pot fi prevenite prin efectuarea regulată a întreținerii și verificării centralei termice. Este recomandat să efectuați o revizie a centralei termice cel puțin o dată pe an și să apelați la un specialist autorizat centrale termice immergas pentru a verifica centrala termică și a identifica eventualele probleme înainte ca acestea să devină grave.
 • Tabel erori centrală termică ImmergasModel   Cod eroare          Descriere              Soluție recomandată

  Toate modelele  E01        Lipsa flăcării sau defectul senzorului de flacără    1. Verificați dacă alimentarea cu gaz este activată. 2. Curățați electrozii de aprindere și ionizare. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E02        Presiunea apei prea scăzută în sistemul de încălzire           1. Adaugă apă în instalație până la presiunea recomandată (1.5 – 2 bar). 2. Verificați dacă există scurgeri în instalație. 3. Resetați centrala.

  Toate modelele  E03        Supraîncălzirea sistemului de încălzire     1. Verificați dacă filtrele sunt murdare și curățați-le. 2. Verificați dacă există aer în instalație și purjați-o. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E04        Sistemul de evacuare a gazelor de ardere blocat sau defect            1. Verificați dacă tubulatura de evacuare este obturată și curățați-o. 2. Verificați dacă ventilatorul de evacuare funcționează corect. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E05        Defect al senzorului de temperatură a apei din circuitul de încălzire            1. Verificați cablajul senzorului. 2. Înlocuiți senzorul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E06        Defect al senzorului de temperatură a apei sanitare          1. Verificați cablajul senzorului. 2. Înlocuiți senzorul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E07        Defect al presostatului de aer      1. Verificați cablajul presostatului. 2. Înlocuiți presostatul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E08        Defect al sondei NTC externe       1. Verificați cablajul sondei. 2. Înlocuiți sonda. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E09        Blocare pompă 1. Deblocați pompa. 2. Verificați dacă pompa funcționează corect. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E10        Lipsă apă în circuitul de încălzire 1. Adaugă apă în instalație până la presiunea recomandată (1.5 – 2 bar). 2. Verificați dacă există scurgeri în instalație. 3. Resetați centrala.

  Toate modelele  E11        Defect al valvei de gaz    1. Verificați cablajul valvei. 2. Înlocuiți valva. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E12        Defect  placa electronica               1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E13        Scurtcircuit la sonda NTC              1. Verificați cablajul sondei. 2. Înlocuiți sonda. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E14        Senzor de temperatură ambient defect   1. Verificați cablajul senzorului.

   

  Model   Cod eroare          Descriere              Soluție recomandată

  Toate modelele  E15        Sonda de temperatură a fumului defectă               1. Verificați cablajul sondei. 2. Înlocuiți sonda. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E16        Defect al presostatului de apă    1. Verificați cablajul presostatului. 2. Înlocuiți presostatul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E17        Defect al senzorului de temperatură din boiler     1. Verificați cablajul senzorului. 2. Înlocuiți senzorul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E18        Supratemperatură în boiler          1. Verificați dacă termostatul boilerului este defect. 2. Verificați dacă vana de amestec este defectă. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E19        Lipsă comunicare cu sonda externă          1. Verificați cablajul sondei. 2. Înlocuiți sonda. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E20        Defect al senzorului de presiune a gazului              1. Verificați cablajul senzorului. 2. Înlocuiți senzorul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E21        Defect al ventilatorului  1. Verificați dacă ventilatorul este blocat. 2. Verificați cablajul ventilatorului. 3. Înlocuiți ventilatorul. 4. Resetați centrala. 5. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E22        Defect  de modulare       1. Verificați cablajul. 2. Înlocuiți electrodul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E23        Defect al valvei de deviere            1. Verificați cablajul valvei. 2. Înlocuiți valva. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E24        Presiune scăzută a gazului            1. Verificați dacă alimentarea cu gaz este activată. 2. Verificați dacă filtrul de gaz este murdar și curățați-l. 3. Contactați furnizorul de gaz.

  Toate modelele  E25        Limitator de temperatură de siguranță activat    1. Resetați limitatorul de temperatură. 2. Verificați dacă există o supraîncălzire a centralei. 3. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E26        Anti-îngheț activat          1. Dezactivați anti-înghețul. 2. Verificați dacă temperatura din cameră este scăzută.

  Toate modelele  E27        Eroare ionizare

  Toate modelele  E28        Scurgere de apă 1. Verificați dacă există scurgeri la instalație. 2. Remediați sursa scurgerii. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E29        Defect al senzorului de temperatură exterioară   1. Verificați cablajul senzorului. 2. Înlocuiți senzorul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E30        Erori de comunicare bus 1. Verificați cablajul bus. 2. Resetați centrala. 3. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E31        EEPROM defect 1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E32        Tensiune de alimentare retea prea joasa 1. Verificați tensiunea de alimentare. 2. Instalați un stabilizator de tensiune.

  Toate modelele  E33        Tensiune de alimentare retea prea ridicata            1. Verificați tensiunea de alimentare. 2. Instalați un stabilizator de tensiune.

  Toate modelele  E34        Defect al sursei de alimentare     1. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E35        Memorarea parametrilor imposibilă        1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E36        Memorarea programului imposibilă         1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E37        Memorarea datelor imposibilă   1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E38        Eroare prea multe resetari 

  Model   Cod eroare          Descriere              Soluție recomandată

  Toate modelele  E39        Flacăra instabila               1. Verificați electrozii de aprindere și ionizare și curățați-i dacă e necesar. 2. Verificați presiunea gazului. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E40        Memorarea programului anti-îngheț imposibilă  1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E41        Memorarea programului de dezinfecție imposibilă             1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E42        Memorarea programului de verificare imposibilă                1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E43        Memorarea parametrilor anti-îngheț imposibilă 1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E44        Memorarea parametrilor de dezinfecție imposibilă            1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E45        Memorarea parametrilor de verificare imposibilă               1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E46        Software defect 1. Resetați centrala. 2. Contactați un tehnician autorizat pentru actualizarea software-ului.

  Toate modelele  E47        Tensiune baterie ceas internă prea scăzută            1. Înlocuiți bateria ceasului intern.

  Toate modelele  E48        Defect al senzorului de temperatură a fumului 2 1. Verificați cablajul senzorului. 2. Înlocuiți senzorul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat. (Dacă centrala are 2 senzori de fum)

  Toate modelele  E49        Defect al senzorului de debit        1. Verificați filtrul debitului de apă. 2. Verificați cablajul senzorului de debit. 3. Înlocuiți senzorul. 4. Resetați centrala. 5. Contactați un tehnician autorizat.

  Toate modelele  E50        Defect al senzorului de temperatură boiler            1. Verificați cablajul senzorului. 2. Înlocuiți senzorul. 3. Resetați centrala. 4. Contactați un tehnician autorizat. (Dacă centrala are boiler)

  Toate modelele  E99        Avariere generală            1. Resetați centrala. 2. Contactați imediat un tehnician autorizat.

 Suna acum